Deneme Adı

Deneme Adı

Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague Play-off serisi üçüncü maçında deplasmanda Real Madrid'i 63-75 yenerek, seride durumu 3-0 yaptı ve Final Four'a çıktı.

Fenerbahçe, Final Four'a Çıktı

 

Basketbolda THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi 3. maçında İspanya'nın Real Madrid takımını deplasmanda 75-63 mağlup eden Fenerbahçe, seriyi 3-0'a taşıyarak Dörtlü Final'e adını yazdırdı. Sarı-lacivertli temsilcimiz Final Four'da Laboral Kutxa ile eşleşti.

MADRİD HIZLI BAŞLADI, DEVAMINI GETİREMEDİ

İki takım da maça karşılıklı üçer sayılık basketlerle başladı. Maçın 3. dakikasında 2. faulünü yapan Datome, başantrenör Obradovic tarafından kenara alınarak, yerine Kalinic oyuna girdi. Reyes ve Ayon ile pota altında etkili olan Real Madrid 5. dakikayı 9-5 önde bitirdi. Müsabakanın 7. dakikasında Ali Muhammed'in 2 sayılık basketiyle Fenerbahçemaçta ilk defa öne geçti: (9-11). Yakaladığı üstünlüğü koruyan sarı-lacivertliler ilk periyodu 18-13 önde tamamladı.

DEVREYE ÜSTÜN GİRDİK

Fenerbahçe, ikinci periyotta iyi savunma yaparken, İspanyol rakibi çeyrekteki ilk basketini 13. dakikada atabildi. Mücadelenin 15. dakikasını sarı-lacivertliler 24-19 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin top kaybı yapmaya başlamasıyla istediği ritmi yakalayan Real Madrid, Nocioni ve Rodriguez'in turnikeleriyle bulduğu kolay sayılarla 17. dakikada 25-24 öne geçti. Udoh ve Antic'in isabetli serbest atışlarıyla tekrar skor avantajını ele geçiren Fenerbahçe, devre arasına 30-27 üstün girdi.

FARK AÇILDI

Üçüncü periyoda Rudy Fernandez'in 3 sayılık basketi ve Ayon'un 2 sayısı ile başlayan Real Madrid, 32-30 öne geçti. Fenerbahçe, maçın 23. dakikasında Ali Muhammed'in sayılarıyla yeniden üstünlüğü aldı: 33-32. Fenerbahçe, Bogdanovic, Datome ve Ali Muhammed'in isabetli atışlarıyla üçüncü periyodu 54-40 önde bitirdi.

SKOR AVANTAJINI KORUMAYI BİLDİ

Real Madrid'de Sergio Rodriguez ile Maciulis'in 3 sayılık atışlarına Fenerbahçe de Datome ve Bogdanovic ile cevap verdi. Sarı-lacivertliler son 7 dakikaya 64-47'lik skorla girdi. Real MadridSergio Llull'un arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle 35. dakikada farkı 8 sayıya kadar indirdi: 58-66. Obradovic'in, Ali Muhammed'i tekrar oyuna almasıyla toparlanan Fenerbahçe, Udoh'un etkili oyunuyla maçta son 3 dakikaya girildiğinde farkı yeniden 14 sayıya (58-72) çıkardı. Maçın son bölümünü iyi oynayan Fenerbahçe, skor avantajını korudu ve sahadan 75-63 galip ayrıldı.

MAÇIN EN SKORER İSMİ BOGDANOVIC

Fenerbahçe'de sadece 2. devrede 17 sayı atan Bogdanovic maçın en skorer ismi olurken, Udoh serinin ilk iki maçında olduğu gibi öne çıkan isim oldu.

5 OYUNCUMUZ ÇİFT HANELERE ÇIKTI

5 oyuncunun çift hanelere çıktığı Fenerbahçe'de Bogdanovic 17, Udoh 15, Dixon 14 sayı ürettti.

RAKİP LABORAL KUTXA

Sarı-lacivertli temsilcimiz Final Four'da Laboral Kutxa ile eşleşti.

13-15 Mayıs'ta düzenlenecek Final-Four'a daha önce CSKA Moskova katılma hakkı kazanmıştı.

Telefon : 0 212 909 57 34
Adres